Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cvičení štěňátek

69314662_2400043833413182_8171346808748900352_n.jpgToto je rentgen 2 týdenního štěňátka, opravdu ukazuje, jak daleko musí kosti dorůst, než se z nich stane pořádný kloub! To je fakt dobrý nápad.

Cvičení štěňátka je tááák důležité, protože mladí psi procházejí výraznými fyzickými změnami.

Většina růstu probíhá ve věku od 4 do 8 měsíců, ale u některých velkých / obřích plemen psů mohou být růstové talíře otevřené až 18-20 měsíců!

Není pochyb o tom, že štěňátka milují cvičení a my nechceme nic víc, než jim udělat radost, ale musí být použity cvičení štěňátka, aby se zabránilo poškození systému kostry .

Tak tady je průvodce na pomoc;

Přehnaný trénink, jako je běh na dálku, je pro mladé psy nezdravý a výhody jsou minimální. Někteří psi jsou hnáni ke cvičení a jako majitelé cítíme, že jim děláme službu tím, že jim dáváme, co chtějí...

Takže... co stačí?

Vhodné cvičení štěňátka 0-6 měs

Procházka - pomalé, krátké procházky až 30 minut, se spoustou příležitostí pro vaše štěně zastavit a čichat čichat

Trénink Formálních dovedností - sedni, pobyt, dotek, dotek - nejvýše 2 minut na sezení.

Volná hra - ne více než 10 minut; odradit hrubé hraní, jako je bouchání těla.

Honění předmětů - válet míčky a tahat hračky podél země. Vyhněte se opakujícímu házení míče a pronásledování.

Tahání - netahejte proti psovi - podržte hračku a nechte štěně táhnout proti sobě; držte hračku nízko, abyste udrželi krk štěňátka v rovné linii se zády.

Vyhněte se - přímému běhu , skákání, vnitřní / venkovní schody, rychlé zatáčky, náhlé zastavení jako honění míče! To je fakt dobrý nápad.

Mladá štěňátka, až šest měsíců, by neměla být cvičena s úmyslem zvýšit sílu nebo vytrvalost. Těmto štěňátkům by měla být umožněno hrát přirozeně, tj. samorežie hra.

Jumping je často povzbuzován, s malým pochopením škody může způsobit mladé štěně. Nedovolte svému štěňátku nahoru na vysokých předmětech bez dobrého dozoru a pomáhejte jim při sjezdu

Převzato z: Melville Animal Hospital